Köszöntjük, Natália nevű látogatóinkat.

Grafológus szakoktató, Makra Ildikó Judit

Makra Ildikó Judit

Mobil/ SMS: 06 (70) 529 89 12

E-mail: grafobazis@gmail.com

Ajánlatkérés:
KLIKK

1117 BUDAPEST BUDAFOKI ÚT 81 2EM 4

hétvégén a parkolás ingyenes, helyek szoktak lenni. 4 metró közel, 4, 6 villamos meg egy csomó busz, Rákóczi és Petőfi híd közel....

Péntekenként: a Palota Tehetségfejlesztő Központban is tartok foglalkozásokat!

Cím: 1157 Budapest Hartyán köz 3.

Szombat egész nap és vasárnap délután: 1111 Bp Budafoki u. 81.

Egyénre szabott interaktív foglalkozások.

TÉRKÉP

Köszönetnyilvánítások
Kedves Ildikó! Nem tudom, hogyan csinálja, de fiam /aki eddig ceruzát, krétát, lapot látni sem akart/, kezd önállóan rajzolni. Végre az óvodai faliújságon is láthatom a munkáit. Megszerette az alkotást. Már nem fél, hogy kinevetik. Elhiszi, hogy képes arra, amire a többi gyerek. Javult az önbizalma és ezt magának köszönhetjük. Elengedik iskolába is, mert emiatt ez is kérdéses volt.

AKCIÓ 999.- FT

Lelkem gyöngyei

MEGRENDELHETŐ

verses kötetem e-book formájában
a részletekért KLIKK

Mérje fel gyermeke képességeit

KLIKK IDE A FELMÉRÉSHEZ

Kézügyesítő játékok otthonra

KLIKK IDE A JÁTÉKOKHOZ

KÖNYV
Tanulsz velem cigányul? Sityos manca romanes?
Szilágyiné Makra Ildikó - Orsósné Varga Mária

GRAFOMOTOROS FEJLESZTÉS 2

A ceruza helyes fogásával kapcsolatban, már sok különböző véleményt hallottam szülőktől, nagyszülőktől, pedagógusoktól.

 

Amint először ceruzát fog a gyermek, érdemes jól a kezébe adni, rögtön az első alkalmakkor megmutatni, hogyan fogja, tartsa. Legkésőbb középső csoport végére, már a helyes fogással alkossanak. Nagyon nehéz később javítani a görcsös ceruzafogást. A háromujjas tartás előkészítését hüvelyk és mutató ujjal végzett csipegető mozdulatokkal, apró dolgok válogatásával, csipeszeléssel, lyukból kilógó fűzők kihúzgálásával lehet. A megfelelő ceruzatartáshoz, kérjük meg a gyermeket, hogy hajlítsa be a gyűrűs és kisujját a tenyerébe, -meg is foghat vele apró tárgyat, tarthat gyöngyöt, radírt, – így marad három ujja. Csípje meg a ceruzát két ujjal, a hegyezés fölött kicsivel. A középsővel pedig támassza meg hátulról. Fontos hogy a csukló se lógjon a levegőben, hanem a tenyér alsó „sarka” támaszkodjon lazán az asztalon. Mivel a gyűrűsujj a legkevésbé mozgékony ujjunk, jelentősen korlátozza az írómozgás ívét, flexibilitását. Nehezíti a gördülékeny vonalvezetést.

Természetesen sok felnőtt ír érdekesebbnél érdekesebb eszközfogásokkal, kéztartásokkal. Nekik már nem okoz gondot az írás külalakjának megtartása. Azonban a kezdetekkor nem olyan könnyű pontosan húzni és megállítani, görcsös tartással a vonalat. A sikertelenség, – az hogy nem azt látja a gyermek a lapon, amit szeretne, a saját elvárásának való megfelelni nem tudás,- sok esetben oka a papír-ceruza játékok kerülésének. Ezért kell mielőbb felkelteni az érdeklődését, és vidám közös játékká varázsolni a síkbeli képalkotást. Nem baj, ha nem olyan mint gondolta, lényeg hogy felismerhető legyen, a lényeges jegyekkel képes legyen kifejezni amit szeretne. Amennyiben ez nem sikerül nagycsoport végére, iskolakezdésre a keze ügyetlen marad és még több kudarc érheti. A grafomotoros fejlesztésről és egyedi módszerekről, bővebben a Grafomotoros készségfejlesztés c. képzésen szerezhet gyakorlatban alkalmazható tudást.

Az engedélyezett képzés elvégzésével tanúsítványt és a munkájához elengedhetetlen ismereteket kaphat. Jelentkezés:eltankepzo@gmail.com

Makra Ildikó Judit

Bp, 2017 09 27

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.